La Passó del col·leccionista

LA PASSIÓ DEL COL·LECCIONISTA
Església Sant Joan Degollat. C/ Major, 15. Cervera, 6 de desembre de 2013.
ALBA VILARÓ i JOSÉ SÁEZ
Carme Faro és una col·leccionadora singular, col·lecciona pessebres i contes en general, però la seva passió té a veure amb la literatura infantil i juvenil, i en més profunditat amb tot el relacionat amb la Caputxeta Vermella.

Després de setze anys adquirint llibres amb passió, però també amb criteri literari i visual, i gràcies als regals per part dels seus amics i familiars, Carme ha agrupat un bon nombre d’objectes especials i llibres nacionals i internacionals. Tot i que no en sabria dir-nos un nombre exacte d’objectes i llibres reunits, guarda un bon record de la “vida” de cada objecte. Darrerament, essent conscient de l’espai que es necessita per guardar tants llibres, l’ordre i la seva catalogació, la col·leccionista es pren amb més rigorositat la compra de nous exemplars.

Altrament, la seva generositat com a col·leccionadora es manifesta moments en què els seus llibres prenen vida en les exposicions i en els projectes que porta a terme, com ara “Un Far de Contes”, activitat de rondallaire que va iniciar ara fa tres anys, una altra manera de compartir el que més estima amb els infants. L’últim projecte que ha iniciat consisteix a apropar els seus llibres als infants, a través d’un acord amb algunes parròquies i escoles del seu barri, realitzant tallers i extraescolars.

En aquesta exposició Carme Faro presenta una selecció de: contes, àlbums il·lustrats, pop up, llibres-joc, trencaclosques, titelles i altres objectes basats en la Caputxeta Vermella. Encara que no és la primera vegada que els exposa, aquesta setena exposició és molt especial per a ella perquè és la primera vegada que no ha participat directament en la selecció de llibres i d’objectes; en segon lloc, pel marc que l’acull, l’antiga església de Sant Joan Degollat de Cervera, arquitectura romànica carregada d’història amb la qual conviuen els seus objectes apreciats.


Gràcies Carme!

© Carme Faro (2014) | Caputxetes Vemelles | Barcelona | +34 678 765 610